REKLAM

S.1) Yalnız Efe adlı eserde Kezban hangi köyde yaşamaktadır?

a)      kumbasaltı

b)      derepınarı

c)      sivrialan

d)     kumdere

2) Yalnız Efe adlı eserde Yörük Hoca’nın ağzından düşmeyen söz nedir?

a)      Allah belalarını versin.

b)      Ah bir elime geçirirsem.

c)      Ah bir genç olsam.

d)     Hey gidi günler.

3)Yalnız Efe isimli hikayede kötü faizci karakteri kimdir?

a)      Yörük Hoca

b)      Eseoğlu

c)      Kevseroğlu

d)     Keleoğlu

4)Polyanna isimli kitabın yazarı kimdir?

a)      Anton Çehov

b)      Jules Verne

c)      Elaanor Porter

d)     John Steinbeck

5) Polyanna adlı eserde Polyannayı hangi akrabası yanına almıştır?

a)      Halası

b)      Teyzesi

c)      Ablası

d)     Amcası

6) Bu bir anı romandır. Sekiz yaşındaki bir çocuğun ağzından yaşadığı şehir, semt, ailesi ve çevresindeki diğer insanlar anlatılmakta, aynı zamanda yaşadığı döneme ayna tutmaktadır. Bu kitap aşağıdakilerden hangisidir?

a)      Tom sawyer

b)      Momo

c)      Ömer’in çocukluğu

d)     Peter Pan

 

 

7)Ömer’in Çocukluğu adlı eserde Ömer’in babası hangi işi yapmaktadır?

a)      Berber

b)      Bakkal

c)      Saraç

d)     Manav

8) Ömer’in Çocukluğu adlı eserde Aziz Efendi’nin “Muhayyelat” adlı eserini okuduğum za­man Ömer ne yapmıştır?

a)      İsmini Naci olarak değiştirmiştir.

b)      Hemen yazarın başka kitaplarını almıştır.

c)      Babasının yanına koşmuş ona sarılmıştır.

d)     Korkusunda uyumuş hayalet görmüştür.

9) Ömer’in Çocukluğu adlı eserde Ömer kimin aşkından etkilenmiştir?

a)      Aslı ile Kerem

b)      Ferhat ile Şirin

c)      Naci ile Şehide

d)     Salman ile Şehide

10) Havaya Uçan At kitabında aşağıdakilerden hangi masal yoktur?

a)      Cesur Gemici

b)      Hasan’ın Dünyası

c)      İhtiyarların Esrarı

d)     Mavi Sakallı Adam

11) Sabiha isimli, anası ve babası olmadığı için yaşlı bir kadının yanında kalan, on iki yaşında bir kızcağız vardı. Yaşlı kadın, çok fakirdi. Kıza çalışmasını söyledi. Sabiha çiçek satmaya başladı. İsmi Ali olan gazete satıcısı çocukla tanıştı. Aşağıdakilerden hangi masala aittir?

a)      Cesur Gemici

b)      Ayıların evi

c)      İki Öksüz Arkadaş

d)     İnsan mı Yılan mı?

 

 

12)Havaya Uçan At isimli kitapta mavi Sakal Masalında Mavi Sakalı öldüren kimdir?

a)      Fatma’nın babası

b)      Fatma’nın annesi

c)      Fatma’nın kardeşleri

d)     Fatma’nın kendisi

13) : Kitapta, yoksul ve kalabalık bir ailenin çocuğu olan Zeze’nin, genellikle yaşadığı acılı olaylarla beraber, olgun­laşma sureci anlatılmıştır.Bu kitap aşağıdakilerden hangisidir?

a)      Değirmenimden Mektuplar

b)      Momo

c)      Sol Ayağım

d)     Şeker Potakalı

14)Üç Silahşörler hangi dönemde görev yapmışlardır?

a)      XII. Louis

b)      Xl. Louis

c)      XIII. Louis

d)     X. Louis

15)Üç Silahşörler adlı eserde  D’artanyan ve  Üç Silahşörler dövüşecekken ne olmuş dövüşmemişlerdir?

a)      Üç Silahşörler D’artanyan’a acımışlardır.

b)      D’artanyan atına binip kaçmayı başarmıştır.

c)      Kardinal’in adamları gelmiş ve onlarla dövüşmüşler sonra dost olmuşlardır.

d)     Kralın emriyle hemen saraya dönmek zorunda oldukları için dövüşememişlerdir.

16) Üç Silahşörler adlı eserde  Konakladıkları handa Athos’u neden tutuklamışlardır?

a)      Hancıyı öldürmek suçundan.

b)      Hanı dağıtmak suçundan.

c)      Sahte para sürmek suçundan.

d)     Atı öldürmek suçundan.

17)Kino hangi eserin karhamadır?

a)      Momo

b)      İnci

c)      Şamatalı Köy

d)     Beyaz Yele

 

18) İnci adlı eserde Kino  inciyi ne yapmıştır?

a)      İnciyi satıp hayallerini gerçekleştirmişlerdir.

b)      İnciyi düşmanlarına vermişlerdir.

c)      İnciyi çocuklarının geleceği için saklamıştır.

d)     İnciyi denize fırlatmıştır.

19) Şamatalı Köy adlı eserde çocuklar yemekleri kime yapmışlardır?

a)      Anneleri hasta olduğu için ona yapmışlardır.

b)      Öğretmenleri hasta olduğu için ona yapmışlardır.

c)      Kimsesiz yaşlı bir amcaya yapmışlardır.

d)     Köyün ileri gelen yaşlılarına yapmışlardır.

20) Altın ışık adlı eserde “Keşiş ne Gördün?” isimli masalda kız hangi hayvanın peşinden giderek cennet gibi bir yere girmiştir?

a)      Ördek

b)      Kaz

c)      Tavuk

d)     Tavşan

CEVAPLAR

1.      D

2.      C

3.      B

4.      C

5.      B

6.      C

7.      C

8.      A

9.      C

10.  B(Dünyası değil rüyası olacak)

11.  C

12.  C

13.  D

14.  C

15.  C

16.  C

17.  B

18.  D

19.  B

20.  C

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile